Sült paprika

Tavaly a barcelonai vásárcsarnok egyik talponállójában ettük életünk legjobb tenger gyümölcseit. A szomszéd standon árult friss halak, rákok, polipok, forró vaslapon hirtelen sütve, fokhagymával, petrezselyemmel, oliva olajban úszva, szóval isteni volt! Na, ehhez volt köret a sült paprika. Azóta gyakran készítem itthon, mindenki imádja. Ott egészben tálalták, én jobban szeretem előre meghámozni. Grillezett húsok, halak mellé nagyon finom. Érdemes többet készíteni, hűtőben 1 hétig eláll.




















Hozzávalók: fejenként 2 piros kápia vagy kaliforniai paprika, 1-2 ek olivaolaj, 1 ek balzsamecet

A paprikákat mossuk meg, tegyük tepsibe és 180 fokos sütőben süssük 1 órát. Ha kész, azonnal takarjuk le alufóliával, hogy a saját gőzében hűljön ki. Ezután mindegyiket vágjuk hosszában ketté, szedjük ki s csumáját, a magokat és húzzuk le a héját. A paprika csíkokat szépen rendezzük el egy tálon. Vigyázzunk, hogy az értékes levét felfogjuk, azt a végén ráöntjük az egészre, olivaolajjal és balzsamecettel gazdagítjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése