Pesto



Így nyár végére szinte erdővé nő a kertünkben a rengeteg bazsalikom, ideje feldolgozni.









A pesto, főleg a genovai, talán a legismertebb olasz mártás Itálián kívül is. Grillezett halakat, húsokat teljesen megbolondít, de egy kanál pesto a zöldségleves tetején is csodákat tesz.

A házilag készített persze fényévekkel megelőzi a konzervet. A karakterét alapvetően az illatos bazsalikom és a finom olivaolaj harmóniája adja meg. Ha valaki nagyon ragaszkodik a tradíciókhoz, akkor az összes hozzávalót mozsárban törje össze, de persze összekeverhető konyhai robotgépben is. Hűtőben 2-3 hétig eláll.








Hozzávalók: 2 nagy tő bazsalikom levelei, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg fenyőmag, 5 dkg frissen reszelt parmezán, 1,5 dl extra szűz olivaolaj, só

A bazsalikom leveleit mossuk, majd szárítsuk meg. Az összes hozzávalót tegyük a robotgépbe, és dolgozzuk össze krémes masszává.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése