Rozé kacsamell mézes fügével

A trendi éttermek étlapjain mindenütt ott virít a rozé kacsamell. Valahogy eddig mindig féltem tőle, hogy elég rozé lesz-e, de most a friss füge termés szinte vonzza a kacsamellet, nem tudok ellenállni. Azt hiszem, végül tökéletesen sikerült. Nem is volt olyan bonyolult, és nagy sikert lehet vele aratni.

Hozzávalók 4 személyre: 2 db bőrös kacsamell filé, 8 szem jó érett füge, pár csepp méz, só, bors










A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A hús bőrét négyzetrácsosan szépen bevagdaljuk, hogy jól kisüljön belőle a zsír, sózzuk, borsozzuk. A fügéket hosszában ketté vágjuk. A felforrósított serpenyőbe helyezzük a húsokat bőrrel lefelé. Nagy lángon mindkét oldalukat 2-2 percig sütjük, majd a serpenyőben betesszük az előmelegített sütőbe 10-15 percre, a hús vastagságától függően. Természetesen olyan serpenyőt használjunk, aminek nem ég meg a nyele. Ha kész, a húst vágódeszkára fektetjük, pár percig pihentetjük. A maradék zsírban átforgatjuk a fügéket pár csepp mézzel megcsepegtetve.

A húst keresztben szép szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a maradék levével és a fügével tálaljuk. Adhatunk mellé pár szelet sült paprikát.





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése