Kovászos uborka

Nálunk családi hagyomány, mert a nagymamám mindig csinált kovászos uborkát. Azt hiszem, ezzel nem állok egyedül. Szóval ez is tradíció, nem kell hagyni kiveszni, mert nagyon finom.

Főtt vagy sült húsokhoz, pörköltfélékhez, ragukhoz, kerti grillezéshez vagy hidegtálakra, büféasztalra, mindenhez illik és mindenki szereti.















Hozzávalók 5 literes üveghez: 2,5 kg uborka 10-12cm-es, 1 csokor száras kapor, 1 szelet kenyér, 3 ek só

Az uborkát megmossuk, a végeit levágjuk, a két végénél ellentétesen bevágjuk, hogy jól átjárja a lé. Függőlegesen rakva szépen egymás mellé megtöltjük vele az üveget. Hozzáadunk 3 ek sót és felöntjük forró vízzel. A tetejére tesszük a kaprot és a kenyeret. Lefedjük és kitesszük a napra. Ha szép napos idő és jó meleg van, akkor 3-4 nap alatt kész. Akkor jó, ha elég savanyú, de még nem puhult meg. A kenyeret és a kaprot kidobjuk, az uborkákat kiszedjük, a levét átszűrjük. Hűtőszekrényben 2-3 hétig eláll.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése