Halfilé uborkasalátán tálalva

Ez egy igazi fittness guruknak való étel: kevés kalória, kevés zsír, sok omega 3, rengeteg vitamin, csodás, íz, szín, aroma. A nagyétkűek kaphatnak mellé egy tál párolt brokkolit.

A hal beszerzése nem is olyan könnyű, hiába itt folynak Európa legnagyobb folyói. A legjobb persze a süllő vagy a fogas, de isteni a harcsa is, főleg ha valamelyik hazai vizünkből származik.








Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet halfilé, á 15-20 dkg, 1 kígyóuborka, 1 fej lila hagyma, só, bors, 3 ek olivaolaj, 1 ek fehérborecet, pár szál friss kapor és petrezselyem, 1 citrom

A citromot megmossuk, a héját lereszeljük, a levét ráöntjük a halszeletekre, pár percig hagyjuk állni. Az uborkát lereszeljük, a hagymát apróra vágjuk. 1 ek olajból, ecetből sóval, borssal öntetet készítünk. Az uborkát és a hagymát összekeverjük a salátaöntettel. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, 2 ek forró olajon mindkét oldalukat 3-4 percig sütjük. A zöldfűszereket apróra vágjuk, összekeverjük a reszelt citromhéjjal, a halszeletek tetejére szórjuk. A halszeleteket az uborkasalátán tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése