Mandulás csirke

Az a mániám, hogy mindenütt a friss, helyben termett alapanyagokból kell főzni. Persze ezt régen mindenki tudta, de nem árt feleleveníteni. A csirkét kizárólag helyi őstermelőktől veszem és biztos vagyok benne, hogy boldogan kapirgált egy falusi udvaron. A közelmúltban ültetett mandulafáinkról most szüreteltük le az első termést. Igaz, csak egy maréknyi volt, pont elég ehhez a recepthez. Mennyei lett!








Hozzávalók 4 személyre: 1 falusi csirke, kb 1,5kg, 2 nagy fej hagyma, 4 szem paradicsom, 4 gerezd fokhagyma, 1 marék hámozott, durvára vágott mandula, 1 púpos evőkanál mandulaliszt, 1kk oregano, 2 ek olivaolaj, 60 dkg sárgarépa, 60 dkg brokkoli, só, bors

A darabokra vágott csirkét sózzuk, borsozzuk, a forró olajon minden oldalát pirosra sütjük, kiszedjük, melegen tartjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, beledobjuk az olajba,

kicsit megpirítjuk. A paradicsomot forró vízbe dobjuk, a héját lehúzzuk, apróra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához az oreganóval és a durvára vágott mandulával. A húsdarabokat cserép vagy jénai tálba helyezzük, ráöntjük a hagymás-paradicsomos ragut, és előmelegített sütőben 180 fokon 1 órát sütjük. Ha kész, a húst kiszedjük, pecsenyéstálra szépen elrendezzük, a levét besűrítjük a mandulaliszttel, még egyszer felforraljuk és a csirkére öntjük. Párolt brokkolival és sárgarépával tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése