Gombás töltött paprika

A töltött zöldségek mindig sikert aratnak és a háziasszonyt sem állítják túl nagy feladat elé. Kiválóak családi ebédre vagy vendégváráshoz, mert egyszerre nagy mennyiség is készíthető, ráadásul előre lehet dolgozni, csak ebéd előtt 1 órával kell áttenni a hűtőből a sütőbe.








Hozzávalók 4 személyre: 8 db tompa végű kaliforniai paprika, 30 dkg gomba, 60 dkg darált hús, 2 közepes fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 tojás, só, bors, csipet kakukkfű, 2 ek olivaolaj, 1 csokor petrezselyem

A paprikákat megmossuk, a szára alatt mindegyikről levágunk egy kalapot, a magokat eltávolítjuk. Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a felszeletelt gombát. A darált húst, a hagymás gombát, a felaprított petrezselymet, kakukkfüvet a tojást, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A paprikákat megtöltjük a masszával, majd egy lapos jénai tálba állítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. A kalapjukat a sütés vége előtt 10 perccel illesztjük rájuk. Vegyes salátával tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése