Zöldséges bárányragu



Egyszerű hozzávalókból különleges étel. Télen-nyáron elkészíthető, finom, kiadós. Hétvégi főzőcskéhez ajánlom, nyáron bográcsban, nagyobb társaságnak is kiváló. Ízlés szerint sertésből vagy marhából is elkészíthető.



 



















Hozzávalók 4 személyre: 1 kg báránycomb, 4 fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 4 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 kis fej zeller,1 fej káposzta (kb. 1 kg), 1 ek zsír, só, bors, 1 babérlevél, 1 csokor petrezselyem

A forró zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a felkockázott húst, kicsit átkeverjük, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a petrezselyemgyökeret és a zellert, a babérlevelet, felöntjük kevés vízzel és fedő alatt kis lángon 1 órát főzzük. Ezután adjuk hozzá a falatnyi kockára vágott sárgarépát és a káposztát, majd tovább főzzük 30-40 percig. Ekkor kivesszük a petrezselyemgyökeret és a zellert, kevés lével összeturmixoljuk és visszaöntjük. Tálaláskor a tetejét megszórjuk a vágott petrezselyemmel.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése