Fahéjas szilvatorta



Rengeteg szilvánk termett az ősszel, amit eddig a mélyhűtőben tároltam. Most, a tél közepén isteni, friss gyümölcstortát készítettem belőle.




















Rengeteg szilvánk termett az ősszel, amit eddig a mélyhűtőben tároltam. Most, a tél közepén isteni, friss gyümölcstortát készítettem belőle.

Hozzávalók: 20 dkg darált dió, 4 tojásfehérje, 4 ek méz, 1cs sütőpor, 1 kg kimagozott szilva, 2ek tarpai szilvalekvár * késhegynyi őrült fahéj, 2 ek zselatin, csipet só, pár szem dió és aszalt szilva a díszítéshez

A darált diót elkeverjük a sütőporral. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, hozzáadunk 2 ek mézet, majd óvatosan elkeverjük a dióval. A masszát sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 5 perc múlva a hőt visszavesszük 160 fokra és további 20 percig sütjük. Időközben a zselatint kevés vízben feloldjuk, lassan forrásig melegítjük, kicsit hagyjuk hűlni. A szilvát a maradék mézzel és a fahéjjal turmixban elkeverjük, majd hozzáadjuk a zselatint. Ha a tortalap kihűlt, megkenjük a szilvalekvárral, ráöntjük a szilvakrémet és a tortát hideg helyre tesszük 3-4 órára. Tálaláskor a tetejét dióval és aszalt szilvával díszítjük.

*Hogy tudjuk: a tarpai szilvalekvár  mással nem helyettesíthető http://magyarkonyhaonline.hu/magyar-izek/lepke-az-ustben


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése