Mediterrán nyúlpecsenye



Nemrég Toszkánában voltunk. Hagyományos élet, hagyományos értékek, hagyományos étkezés. Mindenki boldog.
A házinyúl szinte minden trattoria étlapján szerepelt. Remélem, nálunk is el fog terjedni ismét, mert olcsó, könnyű, finom hús. A termelői piacokon már kapható.

 
















 

Hozzávalók 4 személyre: 1 tisztított házinyúl(kb.1,6kg), 2 nagy fej hagyma, 4 paradicsom, 4-5 gerezd fokhagyma, 1kis fej szárzeller, 1 ek zsír,  2-3 ág kakukkfű, 3 babérlevél, csipet őrölt szerecsendió, 1 csokor petrezselyem, 3 dl száraz fehérbor, só, bors

A nyulat 8 darabba vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A húsdarabokat a forró zsíron hirtelen körbepirítjuk, kiszedjük, melegen tartjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra, a zellert falatnyi darabokra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, felaprítjuk. A visszamaradt zsírban megsütjük a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a zellert, kicsit átforgatjuk. Visszatesszük a húst, rá a paradicsomot, a kakukkfüvet, babérlevelet és a szerecsendiót. Felöntjük a borral és egy kevés vízzel,  fedő alatt 1 órát pároljuk. Tálaláskor megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. Párolt sárgarépa illik hozzá.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése