Fogas tekercsek sütőtökkel



Egy kedves olvasóm írta a minap, hogy mennyire szereti a halat sütőtökkel. Ezt a fogást neki ajánlom.
A fogas a legfinomabb halunk, akár a Balatonból, akár a Tiszából, vagy más folyónkból származik. Ez egy pikáns, kiadós, rusztikus fogás, egész biztos sikere lesz a családban. Természetesen lehetőség szerint más halból is elkészíthető.





















Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet fogas filé (á150g), 1kg tisztított sütőtök, pár szál  kakukkfű, egy kis csokor snidling, 1 tojássárgája, 1 ek mustár, 4 ek olíva olaj, 1 citrom leve, só, bors

A tojás sárgát elkeverjük a mustárral, hozzáadjuk a citromlevet és az olajat. A fogas filéket sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mártással, megszórjuk kakukkfűvel, feltekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük. A sütőtököt kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, egy kiolajozott jénai tálban 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. A sütés félidejében fektetjük rá a haltekercseket, melyeket meglocsolunk a maradékmártással, megszórunk a maradék fűszernövénnyel és további 20-25 percig sütjük. Azonnal tálaljuk. Uborkasalátát kínáljunk hozzá.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése