Pikáns marha roládok kelkáposztával



Omlós marhahús, enyhén füstölt bacon, ropogós kelkáposzta. Ezen egyszerű hozzávalókból tökéletes vasárnapi főfogás készíthető. Mindenki megnyalja utána a tíz ujját.






















Hozzávalók 4 személyre: 8 vékony szelet marhacomb (á7-8dkg), 8 szelet kolozsvári szalonna(bacon), 1kg kelkáposzta, 2 ek zsír, 1 kk kakukkfű, 4 fej hagyma, 10 dkg csemege uborka, 3ek mustár, só, bors

1ek forró zsíron megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát. A felét hozzákeverjük a mustárhoz a felaprított uborkával és a kakukkfűvel együtt. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mustáros keverékkel, feltekerjük, körbecsavarjuk 1-1 szelet baconnel. A maradék hagymához hozzáadjuk az ujjnyi csíkokra vágott kelkáposztát, sózzuk, borsozzuk és kevés vizet aláöntve 10 percig pároljuk. A másik ek zsíron a hústekercsek minden oldalát hirtelen megpirítjuk, majd kevés vizet aláöntve, kis lángon, fedő alatt 30-40 percig pároljuk. A hústekercseket a kelkáposztával tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése