Fűszeres laskagomba sült paradicsommal



Laskagomba ma már minden termelői piacon kapható, jó alternatívája a sampinyonnak. Jó fehérjeforrás is, ha egy-egy hús nélküli napot akarunk tartani. Lehet könnyű vacsora, de egy elegáns alkalomra előétel is.





















Hozzávalók 4 személyre: 500g közepes nagyságú laskagomba, 500g kisebb paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, pár levél bazsalikom, 3-4 ek olívaolaj, 2 ek balzsamecet, só, bors

A gombát megtisztítjuk, darabokra szedjük, a nagyobbakat elfelezzük. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a paradicsomokat vízszintesen félbe vágjuk. A forró olajon több részletben hirtelen megsütjük a gombát, oldalanként kb. 2 percig, közben sózzuk, borsozzuk, egy tálra szedjük. A maradék olajon rövid ideig sütjük a paradicsomokat a vágott felületükkel lefelé, közben hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, 2-3 percig pároljuk, hozzáöntjük a balzsamecetet, és az egészet a gombára szedjük. A tetejét megszórjuk a bazsalikommal. Melegen is, hidegen is tálalhatjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése