Kolbászos-húsos téli zöldségleves




A tél a forró levesek főszezonja. A hideg napokon kívánjuk legjobban a kiadós, forró ételeket, amelyek testet- lelket átmelegítenek. Ez a leves annyira tartalmas, hogy főételnek is megfelel. Ha rövidebb lével készítjük, hívhatjuk egytálételnek is.























Hozzávalók 4 személyre:200g g házikolbász, 400g sertéscomb, 2 fej hagyma, 4 szál sárgarépa, 2 fej karalábé, 1 szál póré, 1 kis fej zeller, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 ek zsír, 1 babérlevél, csipet majoránna, só, bors

A karikára vágott kolbászt átsütjük a forró zsíron, kiszedjük, melegen tartjuk. A maradék zsíron megfuttatjuk a felkockázott hagymát, hozzátesszük a falatnyi darabokra vágott zöldségeket és a húst meg a fűszereket. Felöntjük vízzel és fedő alatt 40 percig főzzük. Végül visszatesszük a kolbászt és tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése