Mustáros lazac ragu karfiollal



Finom omlós lazac, ropogós karfiol, illatos mártás, ki kívánna ennél többet. Elkápráztathatjuk vele a családot, akár egy hétköznap este. Elfoglalt háziasszonyoknak való, 20 perc alatt elkészíthető étel.


























Hozzávalók 4 személyre: 500g lazacfilé, 1 fej karfiol, 2 tojás, 1 ek mustár, 2 citrom, 2 ek olivaolaj, 1 csokor kapor, só, bors

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük. A karfiolt rózsáira szedjük, forró sós vízbe dobjuk, 2-3 perc múlva leszűrjük, hogy még ropogós maradjon. Közben a lazacot kockára vágjuk, citromlével meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a lazac darabokat minden oldalon szépen megpirítjuk, összesen 5 perc alatt. A tojásokat megtisztítjuk, durvára vágjuk. A tojást a mustárral, sóval, borssal, kevés citromlével, a maradék olajjal, kevés vízzel összeturmixoljuk. A mártáshoz hozzáadjuk a lazacot és a karfiolt, óvatosan átforgatjuk, a tetejét megszórjuk a kaporral. Citromgerezdekkel díszítjük,  azonnal tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése