Bécsi fiákergulyás




Jó kiadós békebeli fogás. A régi éttermekben zónaként is szerepelt, azaz kis adag, köret nélkül, amit a főétkezésen kívüli időpontokban szolgáltak fel. A jó étel pedig soha nem megy ki a divatból, tehát itt a recept.

 




















 Hozzávalók 4 személyre: 600g marhacomb, 2 pár virsli, 4 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek zsír, 2púpos tk pirospaprika, késhegynyi köménymag, 1ek sűrített paradicsom, 1kk majoranna, 4 tojás, só, bors, pár szál petrezselyem a díszítéshez

A vékonyra vágott hagymát a forró zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, majd átforgatjuk rajta a falatnyi kockára vágott húst. Hozzáadjuk a paprikát, majd a többi fűszert, kevés vizet öntünk alá és kis lángon kb. 1,5 órát pároljuk. Közben a tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, félbe vágjuk. A virslit felkarikázzuk és 5 perccel a főzés vége előtt a húshoz adjuk. A gulyást a főtt tojással tálaljuk, petrezselyemmel díszítjük, Savanyú uborkát kínálunk mellé.

1 megjegyzés:

bence írta...

Egyszerű és nagyszerű! Köszi az ötletet!

2013. január 23. 1:47

Megjegyzés küldése