Berlini borjúmáj




Ez egy finom, kiadós, mégis könnyű étel. 15 perc alatt elkészíthető, nem mondhatja a háziasszony, hogy nincs ideje főzni. A máj és az alma régi jó barátok, az illatuk betölti az egész konyhát.


 

















 Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet borjúmáj(á150g), 2 közepes hagyma, 2 alma, 4 vékony szelet kolozsvári szalonna, 1 ek zsír, só, bors, pár szál petrezselyem a díszítéshez

A zsírt felmelegítjük egy serpenyőben, kisütjük benne a szalonna szeleteket, kiszedjük, melegen tartjuk. Az almákat meghámozzuk, kiszúrjuk a magházat, felszeleteljük, a maradék zsírban mindkét oldalukat 1-1 percig sütjük, kiszedjük, félre tesszük. A megtisztított, karikára vágott hagymát ugyanabban a zsírban ropogósra sütjük.  Közben a májat sózzuk, borsozzuk, a maradék zsírban mindkét oldalát 2-3 percig sütjük. A májat a sült szalonnával, almával és a hagymával tálaljuk, petrezselyemmel díszítjük. Azonnal fogyasztjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése