Vörösboros marharagu

Jó kis régimódi, házias étel. Kiadós, tartalmas, főleg hideg téli napokra való. Családi ebédre, vendégváráshoz kiváló. Ráadásul elkészíthető 1-2 nappal korábban, így nemcsak jobban összeérnek az ízek, hanem a háziasszonynak is könnyebb lesz a munkája.

Tudom, hogy az alkohol nem paleo. A borból azonban a főzés során minden alkohol elpárolog. Ami marad, az a színtiszta szőlőlé, az isteni, illatával és aromájával, amely ellenállhatatlanná teszi az ételt. Ha valaki mégis idegenkedik tőle, nyugodtan használjon helyette alaplevet vagy sima vizet. Úgy is nagyon finom lesz.












Hozzávalók 4 személyre: 3 nagy fej hagyma, 80dkg marha comb vagy lábszár, 3 zöldpaprika(még szebb, ha ezek különböző színűek), 1 ek zsír, 1 ek sűrített paradicsom, 1 ek őrölt pirospaprika, 2 babérlevél, 3 dl száraz vörösbor, 1 kis csokor petrezselyem, só, bors

A húst nagyobb darabokra vágjuk, a forró zsíron hirtelen megpirítjuk, kiszedjük. A maradék zsíron megfuttatjuk a durvára vágott hagymát, majd a falatnyi kockára vágott zöldpaprikát. A húst visszatesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, a paradicsomot és a babérlevelet. Hozzáöntjük a bort vagy a vizet és alacsony lángon fedő alatt kb. 2 órát pároljuk. Tálalás előtt keverjük bele az apróra vágott petrezselymet. Ecetes savanyúsággal tálaljuk. Jól illik hozzá párolt kelkáposzta is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése