Halnyárs téli zöldségekkel

Hal és zöldség, igazi egészségbomba. Egyszerű, mégis finom, könnyű étel. Mivel fél óra alatt elkészíthető, hétköznapi vacsorának ajánlom, de persze vasárnapi főfogásnak is kiváló.








Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg halfilé, pl. harcsa, 4 szál sárgarépa, 2 vastag póré, 1 kis fej zeller, 1 ek olivaolaj, 1 citrom, pár szál petrezselyem, só, bors

A halat 12 egyforma darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével. Hármasával felszúrjuk egy hústűre vagy hurkapálcára. A zöldségeket megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. Egy mély serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a zöldségeket átforgatjuk rajta, sózzuk, borsozzuk. Aláöntünk egy kis pohár vizet, majd a halnyársakat a zöldségágyra fektetjük. Fedő alatt 8-10 percig pároljuk. Forrón tálaljuk, a tetejét megszórjuk a petrezselyemmel. Egy kis házi majonéz nagyon jól illik hozzá.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése