Kelkáposztás lasagne

A kelkáposzta sokoldalú, olcsó téli zöldség. Ebben a receptben prímán kiváltja a lasagne tésztáját. Előre elkészíthető, fogyasztás előtt csak be kell tenni a sütőbe. Jó, kiadós, téli étel.








Hozzávalók 4 személyre: 1 fej kelkáposzta kb. 1 kg, 60 dkg darált hús, 2 nagy fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-1 kk őrölt kömény, babérlevél és kakukkfű, 1 kis doboz paradicsompüré, 10dkg szeletelt bacon, 2 ek zsiradék, 1 csokor petrezselyem, só, bors

A kelkáposztát leveleire szedjük, sós forró vízbe dobjuk, 1-2 percig főzzük, leszűrjük. A forró zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húshoz. Ugyancsak hozzátesszük a fűszereket, a paradicsompürét és az apróra vágott petrezselymet. Egy lapos jénai tál aljára fektetjük a kelkáposzta levelek 1/3-át, rárétegezzük a hús felét, majd ismét, káposzta, hús, majd a tetejét lefedjük a maradék káposztalevelekkel, szépen elrendezzük rajta a bacon szeleteket. 180 fokra előmelegített sütőben 1,5 órát sütjük. Téli savanyúságokkal, ecetes uborkával, paprikával, dinnyével kínáljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése