Téli saláta káposztával és almával

A saláta egész évben megunhatatlan, persze télen kicsit kevesebb a hozzávaló. Jó ötletekkel azonban a téli zöldségekből isteni, ropogós, aromás, vitamindús salátát készíthetünk. Lehet előétel vagy kiadós sültek mellé pikáns köret.














Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg fehérkáposzta, 15 dkg vöröskáposzta, 1 marék rukola, 2 piros alma, 1 fej csemege hagyma, 1 ek kapribogyó, 1 kis csokor petrezselyem, pár szál snidling, 3 ek almaecet, 5 ek olivaolaj, só, bors

A káposztát vékony csíkokra vágjuk, az almát negyedeljük, kivágjuk a magházát, vékonyan felszeleteljük. A káposztát, rukolát, almaszeleteket salátástálba tesszük, hozzáadjuk a kapribogyót. Az olajat és az almaecetet összekeverjük, hozzátesszük az apróra vágott hagymát, petrezselymet, snidlinget. A salátaöntet sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a zöldségekre, jól összeforgatjuk és tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése