Henriette mákos-mézes tortája

Egy nagyon kedves paleo társam kért tőlem a minap mákos édesség receptet. A mákhoz kitűnően illenek az illatos fűszerek, mint a narancshéj és fahéj, valamint az aromás, szaftos gyümölcsök, mint a meggy, alma, körte. Kísérletezésem eredménye az alábbi torta, remélem ízleni fog.








Hozzávalók: 20 dkg darált mák, 20 dkg darált dió, 3 ek méz(vagy xyilit), 6 tojás, 1 narancs reszelt héja, 1 kk őrölt fahéj, 10 dkg vaj vagy más zsiradék, 1 csomag sütőpor, csipet só, 50dkg kimagozott friss, vagy fagyasztott meggy

A vajat habosra keverjük a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a mézet, fahéjat, belereszeljük a narancs héját. Egy másik edényben egyenletesen elkeverjük a diót, mákot és a sütőport. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük. A száraz hozzávalókat a tojáshabbal felváltva, óvatosan keverve, hogy a hab ne törjön össze, beleforgatjuk a mézes keverékbe. A masszát kivajazott tortaformába öntjük, a tetején szépen elosztjuk a meggyet. A tortát 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd a hőt 15 perc múlva 170 fokra mérsékeljük és további 40-45 percig sütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése