Karfiol-brokkolifelfújt paradicsommártással

Ezekből a téli zöldségekből könnyen, gyorsan készíthető tartalmas, finom étel.

Lehet előétel, vagy egy kiadósabb leves után második fogás. De príma egy lusta vasárnapi villásreggelire is.









Hozzávalók 4 személyre: 750g karfiol, 750g brokkoli, 8 tojás, só, bors, csipet őrölt szerecsendió, 2 közepes fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 1 kg paradicsom, vagy 2 doboz darabos paradicsom konzerv, 2 ek olivaolaj

A zöldségeket megtisztítjuk, rózsáira szedjük és kevés forrásban levő sós vízbe dobjuk a karfiolt 5, a brokkolit 2 percre. Kiszedjük, lecsöpögtetjük. A tojásokat sóval, borssal habosra verjük, hozzáadjuk a szerecsendiót. Egy jénai tálat kiolajozunk, szépen elrendezzük benne a megfőtt karfiolt és a brokkolit, ráöntjük a tojást és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Közben a paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, felkockázzuk, vagy felbontjuk a konzervet. A hagymát apróra vágjuk, a forró olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a paradicsomot és a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk és közepes lángon 10 percig főzzük. A felfújtat a paradicsomszósszal forrón tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése