Marharagu Sztroganoff módra

Klasszikus recept, kifinomult, elegáns. A marhahúst egyébként is mindenki szereti.
Eredetileg bélszínből készül, de príma lábszárból vagy combból is.
Azoknak ajánlom, akiknek kevés az ideje, mégis ki akarnak rukkolni valami különlegessel akár a családnak, akár a vendégeknek.








Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhahús, 15 dkg kolozsvári szalonna, 2 közepes fej hagyma, 30dkg gomba, 20 dkg csemege uborka, egy kis doboz paradicsompüré, 15-20 szem kapribogyó, 2 babérlevél, 1ek mustár, 1-2 ek citromlé, pár szál petrezselyem, só, bors

A szalonnát egész vékony csíkokra vágjuk, forró serpenyőben kisütjük. A zsírjára rádobjuk az apró kockára vágott hagymát, a vékony csíkokra vágott húst és állandó kevergetés mellett kicsit átpirítjuk. Egy kevés vízben feloldjuk a paradicsompürét, a húsra öntjük, beletesszük a babérlevelet, kapribogyót, mustárt, citromlevet, sózzuk, borsozzuk. A citromlével óvatosan bánjunk, mert a mustár és az uborka is savanyú. Fedő alatt az egészet 1,5-2 óra alatt puhára pároljuk. A főzés vége előtt 10 perccel adjuk hozzá a felszeletelt gombát és a vékony csíkokra vágott uborkát. A tetejét megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel. Párolt brokkolit és sárgarépát adhatunk mellé.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése