Brokkolikrémleves pirított mandulával

A késő ősz és a tél a friss brokkoli szezonja. A termelői piacokon hegyekben áll a harsogóan zöld virág, kedvem volna a vázába is tenni belőle. Ez a leves pillanatok alatt elkészíthető, és egy hideg estén szívet-lelket melenget.









Hozzávalók 4 személyre: 2 fej hagyma, 60 dkg brokkoli, 1 ek olivaolaj, 1 kis csokor petrezselyem, só, bors, 2 ek szeletelt mandula

Az apróra vágott hagymát megpirítjuk a forró olajon. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük. A száráról levágjuk a fás részeket, a többit felkarikázzuk. A brokkolit hozzáadjuk a hagymához, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, sózzuk, borsozzuk, 10 perc alatt puhára főzzük. Hozzátesszük az összevágott petrezselymet, majd az egészet összeturmixoljuk. Közben a mandulát egy száraz serpenyőben folyamatos kevergetés mellett szép világosra pirítjuk. Vigyázzunk, mert hamar megég. A levest forrón tálaljuk, a tetejét megszórjuk a mandulával.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése