Fahéjas csillagok

Advent van, ideje elkezdeni a karácsonyi sütemények készítését. Ezek fémdobozban sokáig elállnak és az egész ünnepi szezon idején elő lehet őket venni délutáni kávéhoz, vendégváráshoz, sőt szépen becsomagolva ajándékozni lehet családtagoknak, barátoknak egyaránt.








Hozzávalók kb. 70 darabhoz: 350g őrölt mandula, 2 tojásfehérje, 4 ek xilit vagy méz, 1ek őrölt fahéj, 1 kk sütőpor, csipet só. A díszítéshez: 1 tojásfehérje, 3 ek xilit

A tojásfehérjéket csipet sóval habbá verjük, hozzáadjuk a mézet vagy xilitet, mandulát, fahéjat, sütőport, óvatosan elkeverjük. A masszát 2 réteg háztartási fólia között fél cm vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk a csillagokat, vagy ízlés szerint más karácsonyi formát. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rárakjuk a csillagokat és 170 fokos sütőben 8-10 percig sütjük. Közben a maradék tojásfehérjét összekeverjük a xilittel, a meghűlt sütemények tetejét bekenjük, hagyjuk megszáradni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése