Diós-mézes tallérok

Tudom, hogy az ősember nem nassolt és a nassolás a mai paleo életmódban sem ajánlott. Én egész évben nem sütök ilyen aprósüteményt, ezeket szigorúan karácsonyra tartogatom. Természetesen mindent csak a paleo keretek között. Ennek az illatát azonban, amely nemcsak az egész házat tölti be, hanem még az utcán is érzik, nem tudom nélkülözni karácsonykor.








Hozzávalók: 30 dkg darált dió, 3dkg zsír vagy vaj, 4 ek langyos méz, 2 ek xilit, 2 egész
tojás, 1kk szódabikarbóna, 1kk őrölt fahéj, 1kk őrölt szegfűszeg

A diót elkeverjük a xilittel, szódabikarbónával és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a zsiradékot, tojást és a mézet, az egészet jól összekeverjük. A masszából vizes kézzel kis golyókat formálunk és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, mindegyiket kicsit lelapítjuk. Ne rakjuk a golyókat egymáshoz nagyon közel, mert a szódabikarbónától meg fognak nőni. 180 fokra előmelegített sütőben 6-8 percig sütjük. Ha az illatra összegyűlő családtagjaink nem eszik meg az egészet azonnal, akkor fémdobozban tároljuk, mert így ropogós marad.









0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése