Sütőtök-lila hagyma saláta

A sütőtök egész télen megunhatatlan, levesnek, salátának, köretnek, tortának. Ez a saláta langyosan is, hidegen is tálalható, mindig friss, ropogós, vitamindús, egyszerű.








Hozzávalók 4 személyre: 1 kg tisztított sütőtök, 2 közepes lila hagyma, 2 ek méz, 2 ek olivaolaj, 4-5 ek fehérborecet, 50 g fekete olajbogyó, 6 szelet bacon, 1 marék rukola saláta, só, bors

A sütőtököt vékony szeletekre vágjuk, leöntjük a méz, az olaj és az ecet keverékével, sózzuk, borsozzuk és előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük. A lila hagymákat vékony szeletekre vágjuk, a rukolát megmossuk, lecsöpögtetjük. A bacont durva kockákra vágjuk, az olajon ropogósra sütjük, kiszedjük. A tököt kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk hűlni, hozzáadjuk a bacont, a lila hagymát, az olajbogyót, a rukolát. A tök levét összekeverjük a kisült bacon levével, az egészet ráöntjük a salátára, jól összeforgatjuk. Azonnal tálaljuk.











0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése