Gesztenyés marharagu

Itt a gesztenyeszezon! Héjában sütve és pürének mindenki szereti. Raguban kóstolta már? Príma vendégváró étel karácsonyra, egyszerű, takarékos, előre elkészíthető.









Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg marhacomb vagy lábszár, 50 dkg sárgarépa, egy kis fej zeller, 2 nagy fej hagyma, 2 ek sertészsír, 2 ek paradicsompüré, 50 dkg tisztított, mélyhőtött gesztenye, 1 kk friss vagy szárított kakukkfű, 1 babérlevél, só, bors

A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, a forró zsíron minden oldalát megpirítjuk, kiszedjük, melegen tartjuk. A maradék zsíron megpirítjuk a felvágott hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott zellert, visszatesszük a húst, kakukkfűvel, babérlevéllel, paradicsompürével fűszerezzük. Kevés vizet öntünk alá és fedő alatt kis lángon 1,5 órát pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a ferdére vágott sárgarépát, majd 20 perc múlva a gesztenyét. Az egészet további 10 perc alatt készre főzzük. Azonnal tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése