Meggyes gesztenyegolyók

Egyszerű, gyors édesség, mégis nagyon finom. Az évnek minden szakában kapható fagyasztott natúr gesztenyepüré. Érdemes egy kis tartalékot képezni a mélyhűtőben, váratlan vendégnek 5 perc alatt elkészíthető.















Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg natúr gesztenyepüré, 5 dkg vaj, 2 ek méz, vagy ennek megfelelő xilit, 1 ek rum, 15 szem meggy, friss, fagyasztott, de befőtt is lehet, 1 ek natúr kakaópor

A gesztenyepürét kiolvasztjuk, simára keverjük a szobahőmérsékletű vajjal, hozzáadjuk a mézet és a rumot. A meggyet lecsepegtetjük. A masszából diónyi golyókat formálunk, mindegyik közepébe nyomunk egy szem meggyet. A golyókat meghempergetjük a kakaóporban. Tálalás előtt legalább 1 órára tegyük a hűtőbe. Magában vagy egy kis vegyes erdei gyümölcs körítéssel is isteni.

4 megjegyzés:

ancsa írta...

Isteni, tudom ajánlani:)

2011. február 24. 2:52
Unknown írta...

Valóban isteni lehet, biztos ki fogom próbálni. De hozzá kell tennem, ez már annyira nem paleolit...:)

2011. március 14. 2:49
Paleo Sef írta...

Ha nagyon szigorúak vagyunk, akkor a vaj nem paleo, ahogy a sajt sem,
de ezek fölött néha még Szendi Gábor is szemet huny. Persze, más a helyzet, ha valaki kifejezetten tej érzékeny. Ha a vajat kihagyjuk, akkor kicsit több rumot kell tenni hozzá, mert különben száraz marad. Ez a pityókás változat is nagyon finom :))

2011. március 21. 3:58
Miki írta...

A rum, paleo?

Mivel lehet helyettesíteni?

2013. február 23. 18:12

Megjegyzés küldése