Meggyes gesztenyegolyók
Egyszerű, gyors édesség, mégis nagyon finom. Az évnek minden szakában kapható fagyasztott natúr gesztenyepüré. Érdemes egy kis tartalékot képezni a mélyhűtőben, váratlan vendégnek 5 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg natúr gesztenyepüré, 5 dkg vaj, 2 ek méz, vagy ennek megfelelő xilit, 1 ek rum, 15 szem meggy, friss, fagyasztott, de befőtt is lehet, 1 ek natúr kakaópor
A gesztenyepürét kiolvasztjuk, simára keverjük a szobahőmérsékletű vajjal, hozzáadjuk a mézet és a rumot. A meggyet lecsepegtetjük. A masszából diónyi golyókat formálunk, mindegyik közepébe nyomunk egy szem meggyet. A golyókat meghempergetjük a kakaóporban. Tálalás előtt legalább 1 órára tegyük a hűtőbe. Magában vagy egy kis vegyes erdei gyümölcs körítéssel is isteni.
4 megjegyzés:
Isteni, tudom ajánlani:)
Valóban isteni lehet, biztos ki fogom próbálni. De hozzá kell tennem, ez már annyira nem paleolit...:)
Ha nagyon szigorúak vagyunk, akkor a vaj nem paleo, ahogy a sajt sem,
de ezek fölött néha még Szendi Gábor is szemet huny. Persze, más a helyzet, ha valaki kifejezetten tej érzékeny. Ha a vajat kihagyjuk, akkor kicsit több rumot kell tenni hozzá, mert különben száraz marad. Ez a pityókás változat is nagyon finom :))
A rum, paleo?
Mivel lehet helyettesíteni?
Megjegyzés küldése