Zöldséges gulyásleves

Bár így Február végén mindenki nagyon várja a tavaszt, a napsütést, odakint még csípős, hideg az idő, az átfázott szervezetnek mindig jól esik a forró leves.
A gulyásleves a klasszikus magyar konyha emblematikus szereplője, szinte mindenki szereti. Kár lenne lemondani róla. Ez az én paleo verzióm.













Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg marha lábszár, 2 nagy fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 kis fej zeller, 1 közepes karalábé, 1 ek zsír, 1 kis doboz paradicsompüré(legjobb a fácános), 2 kk őrölt pirospaprika, csipet köménymag, só, bors, 1-2 babérlevél

Az apróra vágott hagymát megfuttatjuk a forró zsiradékon, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a falatnyi kockára vágott húst. Nagy lángon addig keverjük, míg a húsdarabok minden oldalukon kifehérednek. Ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét, megszórjuk a pirospaprikával majd a többi fűszerrel. Felöntjük egy kevés vízzel és kis lángon egy órát pároljuk. Ekkor adjuk hozzá az apróra felkockázott zöldségeket és készre főzzük a levest.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése