Menüajánlat Pünkösdre
Közeleg a Pünkösd, a háziasszonyoknak már gondolni kell az
ünnepi menüre. Májusban már sok primőr zöldség kapható, szezonja van a
sóskának, spenótnak, spárgának, de már itt a friss hazai eper és itt vannak a
friss fűszernövények is. Szóval van miből főzni, de azért egy ünnepi menüsort előre
ki kell találni, időben be kell vásárolni. Az sem árt, ha néhány ételt 1-2
nappal hamarabb meg tudunk főzni, a többit legalább előkészíteni, ez nagyban
megkönnyíti a munkát.
Az alábbi menüsor kifejezetten szezonális fogásokat
tartalmaz. A leveseket akár 2 nappal korábban el lehet készíteni, az
édességeket előző nap. Mivel zselatinnal készülnek, kifejezetten jót tesz
nekik, ha van idő jól megszilárdulni.
Pünkösd vasárnap:
-
Bazsalikomos paradicsomleves
-
Pármai spárgatekercsek
-
Zsályás szűzpecsenye mustáros gombamártással
-
Mézes-citromos eperbomba
Pünkösd hétfő:
-
Nyári saláta fűszeres öntettel
-
Citromos spárgaleves
-
Pulykamelltekercsek spenótágyon
-
Mandulás panna cotta eperpürével
Jó étvágyat kivánok!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése