Citromos-rozmaringos csirkesült

Ez az illatos fogás Itáliát idézi. A friss citrom és a fűszernövények csábító illata betölti a konyhát.  Hamar kész, nincs vele sok munka. Amíg a csirke sül, bőven elkészíthetünk egy finom salátát. Perfetto.

 



















Hozzávalók 4 személyre: 1 szép falusi csirke, kb. 1,5 kg, 1 citrom, 1 fej fokhagyma, 3-3 ág rozmaring és kakukkfű, 2 ek olivaolaj, só, bors

A csirkét darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A citromot karikára vágjuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük, megtisztítjuk, a felét felszeleteljük. A fűszernövények levelét lecsipkedjük a száráról, hozzákeverjük a fokhagyma szeleteket. A csirkedarabokat jól bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, nyomkodjunk belőle a bőre alá is. Egy kisebb tepsiben vagy lapos jénai tálban felforrósítjuk az olajat, a húst a maradék fokhagyma gerezdekkel átforgatjuk benne, hozzátesszük a citromkarikákat és 200 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük.  Salátával tálaljuk.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése