Citromos-rozmaringos csirkesült
Ez az illatos fogás Itáliát idézi. A friss citrom és a
fűszernövények csábító illata betölti a konyhát. Hamar kész, nincs vele sok munka. Amíg a
csirke sül, bőven elkészíthetünk egy finom salátát. Perfetto.
Hozzávalók 4 személyre: 1 szép falusi csirke, kb. 1,5 kg, 1 citrom, 1 fej
fokhagyma, 3-3 ág rozmaring és kakukkfű, 2 ek olivaolaj, só, bors
A csirkét darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A citromot
karikára vágjuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük, megtisztítjuk, a felét
felszeleteljük. A fűszernövények levelét lecsipkedjük a száráról, hozzákeverjük
a fokhagyma szeleteket. A csirkedarabokat jól bedörzsöljük a fűszerkeverékkel,
nyomkodjunk belőle a bőre alá is. Egy kisebb tepsiben vagy lapos jénai tálban
felforrósítjuk az olajat, a húst a maradék fokhagyma gerezdekkel átforgatjuk
benne, hozzátesszük a citromkarikákat és 200 fokra előmelegített sütőben 1 órát
sütjük. Salátával tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése