Kapros tökfőzelék
A nyári tökfőzeléket nálunk mindenki szereti. Az ecettől
pikáns, a tök ropogós, a kapor harsogóan friss, szigorúan az utolsó percben
hozzáadva. Tökéletes, mondjuk a sült oldalas mellé.
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg tisztított, gyalult tök, 2 fej hagyma, 1
ek zsír, 2 ek borecet, só, 1 csokor friss kapor
A tököt tálba tesszük, a sóval és az ecettel jól
összekeverjük, 1 órát állni hagyjuk. Közben a zsíron megpirítjuk a felaprított
hagymát, kiszedjük, félre tesszük. A tököt kicsavarjuk, átforgatjuk a maradék
zsíron, majd hozzáöntjük a levét is. Szükség szerint még egy kevés vizet hozzáadva
5 percig főzzük. Ha kész, 1-2 ek tököt a saját levével és a sült hagymával
összeturmixolunk, majd ezzel a keverékkel sűrítjük be a főzeléket. Végül
hozzákeverjük az apróra vágott kaprot. Frissen tálaljuk.
1 megjegyzés:
Én mindig tökfőzeléket készítek az oldalashoz. Hmm. Imádom! :)
Megjegyzés küldése