Kapros tökfőzelék





A nyári tökfőzeléket nálunk mindenki szereti. Az ecettől pikáns, a tök ropogós, a kapor harsogóan friss, szigorúan az utolsó percben hozzáadva. Tökéletes, mondjuk a sült oldalas mellé.


 



















 Hozzávalók 4 személyre: 1 kg tisztított, gyalult tök, 2 fej hagyma, 1 ek zsír, 2 ek borecet, só, 1 csokor friss kapor

A tököt tálba tesszük, a sóval és az ecettel jól összekeverjük, 1 órát állni hagyjuk. Közben a zsíron megpirítjuk a felaprított hagymát, kiszedjük, félre tesszük. A tököt kicsavarjuk, átforgatjuk a maradék zsíron, majd hozzáöntjük a levét is. Szükség szerint még egy kevés vizet hozzáadva 5 percig főzzük. Ha kész, 1-2 ek tököt a saját levével és a sült hagymával összeturmixolunk, majd ezzel a keverékkel sűrítjük be a főzeléket. Végül hozzákeverjük az apróra vágott kaprot. Frissen tálaljuk.

1 megjegyzés:

Pettycicuk írta...

Én mindig tökfőzeléket készítek az oldalashoz. Hmm. Imádom! :)

2012. július 21. 0:39

Megjegyzés küldése