Zöldséggel töltött tintahal



A férjem születésnapjára valami különlegeset próbáltam kitalálni. A tengeri herkentyűket nagyon szeretjük, ezek körül forogtak a gondolataim, végül töltött tintahal lett belőle.  Nagy sikere volt, nemcsak nagyon gusztusos, hanem finom is. Előételnek adtam föl.




















Hozzávalók 4 személyre: 2 közepes tintahal tisztítva, csápja nélkül (á 10-12 dkg), 2 főtt tojás, 1 nyers tojás, 1 kis cukkíni, 1 piros kápia paprika, 1 közepes sárgarépa, 1 csokor petrezselyem, 2 ek olivaolaj, só, bors
A sárgarépát apróra felkockázzuk, 2-3 perc alatt félig puhára főzzük. A főtt tojást, cukkínit, paprikát apró kockára vágjuk, a petrezselymet finomra aprítjuk, az egészet összekeverjük a nyers tojással, a keveréket sózzuk, borsozzuk. A tintahalakat megtöltjük, a végeket fogpiszkálóval rögzítjük. Serpenyőben a forró olajon a tintahalak minden oldalát hirtelen megpirítjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig tovább sütjük. Ha kihűlt, vékonyan felszeleteljük, salátaágyon tálaljuk.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése