Erdei gyümölcs zselé mézes tojáshabbal



Egyszerű, könnyű, de nagyon látványos édesség. Szezon szerint más gyümölcsből is elkészíthető, kivéve a kiwit és az ananászt, mert ezek jelenlétében nem szilárdul meg a zselatin.

 






















Hozzávalók 4 személyre: 500g vegyes bogyós gyümölcs (ribizli, málna, áfonya, szeder), 3dl natúr almalé, 1 citrom, 4 ek méz, 2 tojássárgája, 4 levél lapzselatin

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Megtisztított gyümölcsöket 4 pohárba elosztjuk. Az almalevet 2 ek mézzel és a citromlével meglangyosítjuk, feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint és ráöntjük a gyümölcsökre. Legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor könnyebb kiborítani, ha a poharakat egy pillanatra meleg vízbe mártjuk. Az öntetet az utolsó percben készítjük el: a tojássárgákat a maradék mézzel habverővel felverjük, és a gyümölcszseléhez tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése