Zsenge sárgarépa bazsalikomos majonézzel
A sárgarépát mindenki szereti. Édes, ropogós, nyersen, salátának, párolva, levesbe, főzeléknek, - a felhasználása szinte végtelen. Ráadásul olcsó és egész évben kapható.
A tavaszi első, zsenge sárgarépa különösen finom. A fűszerek közül illik hozzá a bors, szerecsendió, petrezselyem, bazsalikom, koriander, menta, gyömbér, de a narancs és a citrom is.
Ezt a receptet natúr sültekhez vagy halhoz ajánlom.
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg zsenge sárgarépa, 1 tojássárgája, 1 dl olivaolaj, 1 ek citromlé, só, bors, 1 csokor friss bazsalikom
A répát megtisztítjuk, hagyjunk rajta a zöld szárából 3-4 cm-t. Kevés sós vízben 10 percig pároljuk. A többi hozzávalóból majonézt készítünk, majd beletépkedjük a friss bazsalikom leveleket. A sárgarépát leöntjük a bazsalikomos majonézzel. Azonnal tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése