Menüajánlat Pünkösdre
























Közeleg a Pünkösd, a háziasszonyoknak már gondolni kell az ünnepi menüre. Májusban már sok primőr zöldség kapható, szezonja van a sóskának, spenótnak, spárgának, de már itt a friss hazai eper és itt vannak a friss fűszernövények is. Szóval van miből főzni, de azért egy ünnepi menüsort előre ki kell találni, időben be kell vásárolni. Az sem árt, ha néhány ételt 1-2 nappal hamarabb meg tudunk főzni, a többit legalább előkészíteni, ez nagyban megkönnyíti a munkát.
Az alábbi menüsor kifejezetten szezonális fogásokat tartalmaz. A leveseket akár 2 nappal korábban el lehet készíteni, az édességeket előző nap. Mivel zselatinnal készülnek, kifejezetten jót tesz nekik, ha van idő jól megszilárdulni.

Pünkösd vasárnap:
-         Bazsalikomos paradicsomleves
-         Pármai spárgatekercsek
-         Zsályás szűzpecsenye mustáros gombamártással
-         Mézes-citromos eperbomba

Pünkösd hétfő:
-         Nyári saláta fűszeres öntettel
-         Citromos spárgaleves
-         Pulykamelltekercsek spenótágyon
-         Mandulás panna cotta eperpürével

Jó étvágyat kivánok!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése