Mandulás panna cotta eperpürével
A finom, bársonyos mandulatej tökéletesen harmonizál az illatos eperpürével. Gyors, könnyű édesség, kezdő háziasszonyoknak is ajánlom. Érdemes előző nap elkészíteni, mert a zselatinnak idő kell, míg megszilárdul.
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg eper, 6 dl mandulatej, 3 ek méz, 4 lap zselatin, késhegynyi őrölt vanília
A zselatint egy kis tál hideg vízbe áztatjuk. A mandulatejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a mézet és a vaníliát, feloldjuk benne a zselatint. 4 pohárba öntjük és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni. Közben az epret megtisztítjuk, pár szemet félre teszünk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk. Az epepürét a megszilárdult panna cotta tetejére öntjük. A maradék epreket a tetejére vágjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése