Bazsalikomos paradicsomleves
Pillanatok alatt elkészíthető és mindeni szereti. Szezonban
legjobb hozzá a friss paradicsom, de jó minőségű paradicsomléből is finom lesz.
Hozzávalók 4 személyre: 1l paradicsomlé, 1 közepes fej
hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek olivaolaj, 4 apró friss paradicsom, 2-3 ág
friss bazsalikom, 1 babérlevél, 1 tk balzsamecet, só, bors
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, megfonnyasztjuk az
olajban. Hozzáadjuk a paradicsomot és a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. A
levest 15 percig főzzük, majd kidobjuk a babérlevelet, hozzátesszük a
balzsamecetet és az apróra vágott bazsalikomot. Az egészet összeturmixoljuk. A levest az apró
paradicsomokkal és a maradék bazsalikom levelekkel díszítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése