Bazsalikomos paradicsomleves



Pillanatok alatt elkészíthető és mindeni szereti. Szezonban legjobb hozzá a friss paradicsom, de jó minőségű paradicsomléből is finom lesz.


















Hozzávalók 4 személyre: 1l paradicsomlé, 1 közepes fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek olivaolaj, 4 apró friss paradicsom, 2-3 ág friss bazsalikom, 1 babérlevél, 1 tk balzsamecet, só, bors

A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, megfonnyasztjuk az olajban. Hozzáadjuk a paradicsomot és a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. A levest 15 percig főzzük, majd kidobjuk a babérlevelet, hozzátesszük a balzsamecetet és az apróra vágott bazsalikomot. Az egészet  összeturmixoljuk. A levest az apró paradicsomokkal és a maradék bazsalikom levelekkel díszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése