Gombapörkölt


Az esős idő kedvez a gombáknak, szépen cseperednek az erdők nedves avarja alatt. Sokan indulnak ilyenkor gombászni, ami egy igazi nagy kaland. A sietősek persze megvehetik az erdei gombákat is a helyi piacokon. Előételnek, levesnek, vadhoz, ragukba, salátákhoz, a gomba igen sokféleképpen használható fel a konyhában. Minél többféle gombából készítjük az ételeket, annál finomabbak.
Most egy hagyományos gombapörköltet készítettem, az egész család megelégedésére. Jó bele egy kis csípős paprika, ízlés szerint.


 



















Hozzávalók 4 személyre: 1 kg vegyes gomba (sampinyon, laska, vargánya, róka, őzláb, vagy amiket be tudunk szerezni), 2 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 ek zsír, 2 babérlevél, 2 kk pirospaprika, 2 kk paradicsompüré, só, bors, 1 csokor petrezselyem

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítjuk a forró zsíron, hozzáadjuk a megtisztított, összevágott gombát, a paprikát, paradicsomot, babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt 10-15 percig pároljuk. Végül belekeverjük az apróra vágott petrezselymet. Salátával kínáljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése