Görög hagymás marharagu (Stifádó)
Aki járt Görögországban, biztosan megkóstolta ezt a
jellegzetes ételt. A görögök egyébként minden ragut stifádónak hívnak, amiben
apró hagymák vannak. Én marhából készítettem, de finom bárányból vagy nyúlból
is. Az illata bejárja az egész házat. Egész biztos a siker!
Hozzávalók 4 személyre: 1kg marha comb vagy felsál, 1dl olíva
olaj, 750g apró hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 8dl natúr paradicsomlé, 2dl
száraz vörösbor, 4ek vörösborecet,1 kis rúd fahéj, 2 babérlevél, 1 csokor
petrezselyem, só, bors
A húst nagyobb kockára vágjuk, a forró olíva olajon pár
percig pirítjuk, közben hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Leöntjük a
paradicsomlével, az ecettel és a borral, hozzátesszük a fűszereket és fedő
alatt kis lángon 1,5 órát pároljuk. Közben megtisztítjuk a hagymát, az egész
fejeket a raguhoz adjuk és további 15-20 percig pároljuk. Tálaláskor megszórjuk
az apróra vágott petrezselyemmel. Sült cukkini karikákat adunk mellé.
1 megjegyzés:
Pazarul néz ki, mindenféleképpen honosítom :)
Megjegyzés küldése