Citromos zöldségleves csirkemájjal
Ez a leves nálunk nagy kedvenc. Valójában a sógornőm
specialitása, gyakran főzi családi ünnepeken. Úgy is hívjuk egymásközt, hogy az
Emese levese. Persze én egy kicsit átalakítottam paleora. Egyébként gyors, olcsó,
kiadós és nagyon finom. Szóval minden mellette szól. Tessenek csak kipróbálni!
Hozzávalók 4 személyre: 2 szál sárgarépa, 1 szál
petrezselyemgyökér, 1 kis fej zeller, 1 közepes karalábé, 20 dkg gomba, 1 fej
hagyma, 4 csirkemáj, 1 ek zsír, 1 babérlevél, 1 citrom, 1-1 kis csokor kapor és
petrezselyem, csipet majoránna, só, bors
A forró zsírra rádobjuk a vékonyra szeletelt hagymát, kicsit
átforgatjuk, majd hozzáadjuk a gyufaszál nagyságúra vágott zöldségeket a gomba
kivételével. Pár percig pároljuk, majd felöntjük 1 liter vízzel. Beletesszük
a babérlevelet, majoránnát, sózzuk, borsozzuk, 10 percig fedő alatt kis lángon
főzzük. Egy merőkanál zöldséget a saját levével összeturmixolunk és
visszaöntjük a levesbe, ez lesz a sűrítés. Közben felszeleteljük a gombát és a
csirkemájat, mindkettőt hozzáadjuk a leveshez, további 5 percig főzzük. A legvégén
tesszük bele a citrom reszelt héját, 1 ek citromlevet, az apóra vágott kaprot
és a petrezselymet. Ha kevés a leve, lehet egy kevés vízzel pótolni. Azonnal
tálaljuk.
1 megjegyzés:
Megfőztem a hétvégén! Nagyon finom lett imádtam, pedig nem is volt otthon zeller, az kimaradt és még így is az egyik legfinomabb paleoleves volt amit eddig ettem.
Tutira mentem a receptet :)
Megjegyzés küldése