Zöldséggel töltött tintahal
A férjem születésnapjára valami különlegeset próbáltam
kitalálni. A tengeri herkentyűket nagyon szeretjük, ezek körül forogtak a
gondolataim, végül töltött tintahal lett belőle. Nagy sikere volt, nemcsak nagyon gusztusos,
hanem finom is. Előételnek adtam föl.
Hozzávalók 4 személyre: 2 közepes tintahal tisztítva, csápja
nélkül (á 10-12 dkg), 2 főtt tojás, 1 nyers tojás, 1 kis cukkíni, 1 piros kápia
paprika, 1 közepes sárgarépa, 1 csokor petrezselyem, 2 ek olivaolaj, só, bors
A sárgarépát apróra felkockázzuk, 2-3 perc alatt félig
puhára főzzük. A főtt tojást, cukkínit, paprikát apró kockára vágjuk, a
petrezselymet finomra aprítjuk, az egészet összekeverjük a nyers tojással, a
keveréket sózzuk, borsozzuk. A tintahalakat megtöltjük, a végeket
fogpiszkálóval rögzítjük. Serpenyőben a forró olajon a tintahalak minden
oldalát hirtelen megpirítjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig
tovább sütjük. Ha kihűlt, vékonyan felszeleteljük, salátaágyon tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése