Erdei gyümölcs zselé mézes tojáshabbal
Egyszerű, könnyű, de nagyon látványos édesség. Szezon szerint más gyümölcsből is elkészíthető, kivéve a kiwit és az ananászt, mert ezek jelenlétében nem szilárdul meg a zselatin.
Hozzávalók 4 személyre: 500g vegyes bogyós gyümölcs
(ribizli, málna, áfonya, szeder), 3dl natúr almalé, 1 citrom, 4 ek méz, 2
tojássárgája, 4 levél lapzselatin
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Megtisztított
gyümölcsöket 4 pohárba elosztjuk. Az almalevet 2 ek mézzel és a citromlével meglangyosítjuk,
feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint és ráöntjük a gyümölcsökre. Legalább 4
órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor könnyebb kiborítani, ha a poharakat
egy pillanatra meleg vízbe mártjuk. Az öntetet az utolsó percben készítjük el:
a tojássárgákat a maradék mézzel habverővel felverjük, és a gyümölcszseléhez tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése