Pikáns meggyleves
A nyári melegben jól esik a hideg gyümölcsleves. Sokféle gyümölcsből lehet készíteni, nálunk a meggy a sláger. Érdemes előző nap megfőzni, hogy legyen ideje jól lehűlni.
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg meggy, 2 nagy alma, 1 citrom,
2 ek méz, egy kis darab fahéj, 2 szem szegfűszeg
A meggyet megtisztítjuk, kimagvaljuk, 1l vízben feltesszük
főni, hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget. Ha felforr, rögtön elzárjuk
alatta a lángot, mert nem jó, ha szétfő a gyümölcs. Az almákat meghámozzuk,
cikkekre vágjuk, egy másik edényben
kevés vízben puhára főzzük. A citrom héját lereszeljük, a főtt almához
adjuk, az egészet összeturmixoljuk, ezzel sűrítjük be a levest. Végül hozzáadjuk
a citrom kicsavart levét és a mézet. Jól behűtve tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése