Pikáns meggyleves



A nyári melegben jól esik a hideg gyümölcsleves. Sokféle gyümölcsből lehet készíteni, nálunk a meggy a sláger. Érdemes előző nap megfőzni, hogy legyen ideje jól lehűlni.


 

 















Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg meggy, 2 nagy alma, 1 citrom, 2 ek méz, egy kis darab fahéj, 2 szem szegfűszeg

A meggyet megtisztítjuk, kimagvaljuk, 1l vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget. Ha felforr, rögtön elzárjuk alatta a lángot, mert nem jó, ha szétfő a gyümölcs. Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, egy másik edényben  kevés vízben puhára főzzük. A citrom héját lereszeljük, a főtt almához adjuk, az egészet összeturmixoljuk, ezzel sűrítjük be a levest. Végül hozzáadjuk a citrom kicsavart levét és a mézet. Jól behűtve tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése