Pikáns csirkenyársak
Ez a gyors, egyszerű, könnyű és mégis nagyon finom étel bármely évszakban elkészíthető. Most a szilveszteri büféasztalra ajánlom, egy jó téli salátával. Kevés munkával egy hadseregnek is elkészíthető és egész biztos siker lesz.
Hozzávalók 4 személyre: 4 csirkemellfilé (kb. 60dkg), 2 gerezd fokhagyma, 1 kis fej hagyma, 1 kis chilipaprika, 1ek ketchup,1 ek méz, késhegynyi őrült kömény, késhegynyi őrölt koriander, 2 ek olivaolaj, só, bors
A húst 3-4cm-es darabokra vágjuk, a darabokat hústűre vagy hurkapálcára húzzuk. A paprikát, hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a többi fűszerrel együtt belekeverjük a ketchupba, hozzáadjuk a mézet és az olajat. A keverékkel megkenjük a húsnyársakat és előmelegített sütőben 200 fokon 25- 30 percig sütjük. Salátával kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése