Csirkemellfilé fűszerkéregben

Praktikus vacsora az egész családnak egy rohanós nap után. Pillanatok alatt elkészíthető, egy tálban sül minden, még mosogatni is alig kell. A fólia alatt puha, szaftos lesz a hús, az aromás zöldségek, színe, íze, illata is megmarad. Amíg a hús a sütőben van, össze lehet vágni előételnek egy vegyes salátát.







Hozzávalók 4 személyre: 2 csont nélküli csirkemell(kb. 60dkg), 4 paradicsom, 1 fej szárzeller, 2 közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek étolaj, 1 citrom, 4 tk mustár, pár szál fűszernövény, rozmaring, petrezselyem, majoranna, de persze a szárított is jó, só, bors

A csirkemellfiléket megmossuk, szárazra töröljük, középen ketté vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Az apróra vágott fűszernövényeket összekeverjük a mustárral, pár csepp citromlével és a hússzeletekre kenjük.

A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk, a zellerszárakat háromba vágjuk. Egy lapos jénai tálat kikenünk az olajjal, az aljára terítjük a zöldségeket.

Ráfektetjük a hússzeleteket, tetejükön a fűszerekkel. A tálat alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük. Citromkarikákkal tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése