Görög hagymás marharagu (Stifádó)



Aki járt Görögországban, biztosan megkóstolta ezt a jellegzetes ételt. A görögök egyébként minden ragut stifádónak hívnak, amiben apró hagymák vannak. Én marhából készítettem, de finom bárányból vagy nyúlból is. Az illata bejárja az egész házat. Egész biztos a siker!

 



















Hozzávalók 4 személyre: 1kg marha comb vagy felsál, 1dl olíva olaj, 750g apró hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 8dl natúr paradicsomlé, 2dl száraz vörösbor, 4ek vörösborecet,1 kis rúd fahéj, 2 babérlevél, 1 csokor petrezselyem, só, bors

A húst nagyobb kockára vágjuk, a forró olíva olajon pár percig pirítjuk, közben hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Leöntjük a paradicsomlével, az ecettel és a borral, hozzátesszük a fűszereket és fedő alatt kis lángon 1,5 órát pároljuk. Közben megtisztítjuk a hagymát, az egész fejeket a raguhoz adjuk és további 15-20 percig pároljuk. Tálaláskor megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Sült cukkini karikákat adunk mellé.

1 megjegyzés:

bence írta...

Pazarul néz ki, mindenféleképpen honosítom :)

2013. január 23. 2:40

Megjegyzés küldése