Körtés-mandulás csirkesaláta
Isteni kombináció egy könnyű vacsorára: szaftos körte, omlós csirkemell, ropogós saláta és mandula. Előétel is lehet a szombati vendégséghez, sőt, a szilveszteri büféasztalon is el tudom képzelni. Könnyű elkészíteni és egész biztos sikere lesz.
Hozzávalók 4 személyre: 2 csirkemell filé, (kb. 400g), 1 fej római saláta, 2 körte, egy kis marék mandula, 1 tojássárgája, 1 dl olivaolaj, 1 ek mustár, fél citrom leve, só, bors
A csirkemell filéket sózzuk, borsozzuk, 1 ek olajon minden oldalukat hirtelen pirosra sütjük. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt 20 percig pároljuk. Közben a salátát megmossuk, lecsöpögtetjük, falatnyi darabokra tépkedjük. A körtéket ketté vágjuk, kivágjuk a magházakat és felszeleteljük. A mandulát durvára vágjuk. A maradék hozzávalókból majonézt készítünk: a tojássárgáját elkeverjük a mustárral, sózzuk, borsozzuk, lassan, állandó keverés mellett hozzáadjuk az olajat, majd a citromlevet. A salátát szépen elrendezzük a tálon, ráfektetjük a felszeletelt húst és a körtét, meglocsoljuk a majonézzel és megszórjuk a mandulával.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése